top of page

Officiële kick-off van Nutrition2Health

Afgelopen woensdag 28 juni stond in het teken van de officiële kick-off van Nutrition2Health! Op de Brightlands Campus Venlo presenteerden Diederik Bruins, Caroline Schauvlieger en Peter Sanders voor een groep Nederlandse ondernemers het platform Nutrition2Health en onze visie voor de aankomende drie jaar.

Het doel van de sessie was om Nederlandse bedrijven die actief bezig zijn met het thema 'voeding in de zorg' te informeren over een aankomend meerjarig traject dat Nutrition2Health zal opzetten. Ook vertelde Charlotte Destoop van TUA West over het open onderzoeks- en innovatiecentrum NuHCaS, een van de partners van Nutrition2Health.


Over het meerjarige traject

Nutrition2Health zal samen met het Nederlandse bedrijfsleven zich gaan inzetten om het thema ‘gezonde voeding in de zorg’ in Vlaanderen nog beter op de (menu)kaart te zetten. Het initiatief is een samenwerking tussen de Nederlandse ambassade in België, het RVO, LIOF, Brightlands, Foodsayers en psps business abroad. Het team is al meerdere jarig bezig met het thema 'voeding in de zorg' en is nu bezig om hier een meerjarig programma van te maken - om zo een programma te creëren met een solide basis.



Partners International Business

Dit meerjarige traject zal vorm krijgen van een Partners International Business programma (PIB). Een PIB is een meerjarig programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek-private samenwerking internationale ambities kunnen realiseren; door samen te werken sta je immers sterker.


Het initiatief is op dit moment in een Pre-PIB fase, die loopt tot het einde van het jaar. In deze fase onderneemt Nutrition2Health al een aantal activiteiten, een daarvan was het bestendigen van de samenwerking tussen NuHCaS en Alliantie Voeding in de Zorg. Daarnaast ontwikkelen we in deze voorbereidingsfase de plannen voor de aankomende drie jaar - in dit plan staan verschillende activiteiten waarmee we de aangesloten Nederlandse bedrijven positioneren en promoten onder de relevante Vlaamse stakeholders.


Elk PIB programma maakt gebruik van overheidsondersteuning vanuit de Rijksdienst van Ondernemend Nederland. De hoeveelheid steun is onder meer afhankelijk van de beoogde doelstellingen, de benodigde middelen en de looptijd van het actieplan dat wordt uitgezet. De onderstaande video vertelt meer over het opzetten van een PIB-programma.


Deelname

Op basis van de gesprekken die het team heeft gevoerd tijdens de kick-off sessie, was de indruk dat er ruim voldoende animo bestaat om vanaf 2024 een PIB richting Vlaanderen te lanceren. Wilt u ook deel uit maken van het PIB? Of meer informatie ontvangen? Neem dan contact op!


bottom of page